Powered By Blogger

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Täältä apua ruutukaappaukseen

Ruutukaappaukseen ohjeita
Moikka Pandaset! Moni on varmasti miettinyt, mikä edes koko ruutukaappaus on. No, ruutukauppaus tarkoittaa kuvan ottamista. Itselläni on Windows 7 Home premium, ja täältä löydät ruutukaappaukseen ohjeet Windows 7 Home premiumille. Jos haluat ihan näin kirjoittaen ohjeet, niin tässä: 1. Tietokoneen näppäimistöllä, yleensä yläoikealla, on nappula, jossa lukee (Print Screen) tai (prt sc). 2. Paina nappulaa, kun haluat ottaa kuvan ollessasi Panfussa. Joillain koneilla täytyy painaa (fn)-nappulaa yhtä aikaa. 3. Seuraavaksi näyttää siltä, kuin mitään ei olisi tapahtunut, mutta kuva on vielä näkymättömissä tietokoneen välimuistissa, ja se täytyy tuoda näkyviin kuvaohjelmassa. Avaa vaikkapa Paint-ohjelma. (Paint löytyy tietokoneella näin: klikkaa Aloita > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat > Paint. Sitten klikkaa Muokkaa > Liitä, niin kuvasi tulee näkyviin. Pyydä apua vanhemmiltasi, jos kumpikaan ei toimi.


Mac:ille taas tulee tässä, mutta nyt ei valitettavasti ole linkkiä, joten kerron sen ihan näin kirjoittamalla: Kun haluat napata ruutukaappauksen, paina yhtä aikaa omppu + shift + 3. Kopioi kuva sitten johonkin kuvaohjelmaan. esim. Paint-ohjelmaan.


Näin rajaat kuvan Paint-ohjelmassa


Klikkaa katkoviivaneliönappulaa












Rajaa ruudulta kuvan osa, jonka haluat, niin että turhat reunat jäävät sen ulkopuolelle. Sitten paina Muokkaa > Kopioi (tai Ctrl + C). Sen jälkeen paina Tiedosto > Uusi, niin uusi tyhjä tiedosto aukeaa. Liitä rajaamasi kohta tähän painamalla Muokkaa > Liitä (tai Ctrl +V).











Muista tallentaa kuvasi!

Klikkaa Tiedosto > Tallenna nimellä. Valitse kansio, johon haluat tallentaa kuvasi, niin löydät sen myöhemmin.



Hyvää joulua kaikille Pandoille!
Terkuin:
Emmi16




1 kommentti:

  1. Moi kaikki! :D

    Pitäkää muuten mielessä, että olis kiva jos liittyisitte lukijaksi!

    VastaaPoista

Hei, arvon Panda! Tulitko laittamaan kommenttia? Rakastan lukea kommenttejanne! Kommenttieni valvonta on aina päällä, mutta silti laita vain nättiä kommenttia! Kiitos :)